Maak kennis

met onze school

Image Alt Text

Maak

kennis met

onze school

Maak kennis

met onze school

Image Alt Text

Maak

kennis met

onze school

Maak kennis

met onze school

Image Alt Text

Maak

kennis met

onze school

Aanmelden, hoe werkt dat?

Aanmelden voor onze school kan het hele schooljaar rond!
Het is gebruikelijk om je kind aan te melden bij een basisschool als het tussen de 3 en 3 ½ jaar oud is. Dat is een richtlijn. Neem gerust contact met ons op als jullie kindje jonger of ouder is! 

Stap 1: De rondleiding  Het kiezen van een basisschool is een echte mijlpaal en een beslissing die jullie vast zorgvuldig willen nemen. Wij nodigen jullie van harte uit om onze school te komen bekijken. Dit kan tijdens een persoonlijke rondleiding of op een van onze open dagen. Wij laten jullie dan graag onze school zien, vertellen over ons onderwijs en overhandigen een tasje met meer informatie over onze school en een aanmeldingsformulier.  Je plant een rondleiding door te bellen met onze directeur. Het telefoonnummer is 0341-253975. Mailen mag natuurlijk ook: evms@stichtingproo.nl of jullie bezoeken een van onze open dagen, waarop je kind direct aangemeld kan worden. 

Stap 2: Invullen van het aanmeldformulier  De volgende stap is het invullen van het aanmeldformulier. Dit kan op papier, het formulier is beschikbaar op school. Na ontvangst van het aanmeldformulier versturen wij wanneer jullie kind 3 jaar en 9 maanden is, een intakeformulier.  

Stap 3: Invullen van het intakeformulier  Het intakeformulier is sinds augustus 2014 een tussenstap in het kader van passend onderwijs. Dit intakeformulier is een vragenlijst met betrekking tot de ontwikkeling van uw kind. Wij zijn namelijk verplicht om te onderzoeken of wij leerlingen een plek kunnen geven in verband met onze zorgplicht. Meer informatie hierover lees je hier. Na ontvangst van het ingevulde intakeformulier laten wij jullie binnen 6 weken (uiterlijk 10 weken) weten of jullie zoon of dochter toegelaten wordt. Na het besluit tot toelating ontvangen jullie van ons het uitgebreide inschrijfformulier. Als je kind extra ondersteuning nodig heeft, dan vragen wij jullie eerst nog om meer informatie. Mocht uit de intake blijken dat jullie kind meer zorg nodig heeft, dan wij kunnen bieden dan volgt een traject om in overleg met jullie als ouders/verzorgers de leerling te plaatsen op een andere voor jullie zoon of dochter geschikte school.  

Stap 4: Plannen van het wennen en starten op school  Na het besluit tot toelating overlegt de kleuterleerkracht met jullie wanneer jullie zoon of dochter mag komen wennen op school. Je kind mag komen wennen als het bijna vier jaar oud is. Hoe vaak en wanneer kun je samen met de kleuterleerkracht bepalen. In onze kleutergids (link volgt hier binnenkort) vind je alle informatie die fijn is om te weten als je kind net bij ons op school begint.  

Stap 5: Officiële inschrijving  Tot slot volgt nog het moment van officiële inschrijving. Bij de aanmelding mogen we slechts enkele gegevens vragen. Bij inschrijving ontvang je een nieuw inschrijfformulier waarop we meer gegevens van jullie vragen. Na ontvangst van het volledig ingevulde inschrijfformulier wordt jullie kind officieel ingeschreven op onze school.  

Download hier de Regeling Toelating voor meer informatie over ons aanmeld- en toelatingsbeleid

Wil je een rondleiding plannen? Klik dan hier.

Sociale media

Volg ons voor het laatste nieuws ook op Facebook.